Trīspunktu piekares sistēma: galvenā informācija, kategorijas un izvēle

Trīspunktu piekares sistēma: galvenā informācija, kategorijas un izvēle
Ievietoja: Oskars Publicēts: 18/06/2024 Lasīts: 173 Komentāri: 0

Mūsdienu lauksaimniecība prasa izmantot tehnoloģiski progresīvus risinājumus un izturīgas, uzticamas sastāvdaļas. Viens no svarīgākajiem mūsdienu lauksaimniecības tehnikas elementiem ir trīspunktu piekares sistēma. Tā nozīme efektīvā un drošā lauksaimniecības darbā ir nenovērtējama, un tā funkcionalitātei un izturībai ir izšķiroša ietekme uz darba kvalitāti uz lauka.

Kādas ir trīspunktu piekares sistēmas sastāvdaļas?

Trīspunktu piekares sistēma sastāv no trim galvenajiem elementiem: augšējā vilcējstieņa (pazīstama arī kā centrālā saite vai svira) un diviem apakšējiem svirām. Augšējā vilcējstieņa garums ir regulējams, ļaujot iekārtu iestatīt pareizā darba stāvoklī. Apakšējās sviras, kas uzstādītas abās traktora pusēs, darbojas kopā ar augšējo vilci, lai izveidotu stabilu un izturīgu savienojumu, kas ļauj pacelt, nolaist un pareizi novietot agregātu.

Kā tas darbojas?

Trīspunktu piekares sistēma darbojas, izmantojot hidraulisko sistēmu, kas kontrolē agregāta pozīciju. Darbības laikā augšējais vilcējstienis un apakšējie sviras atbalsta mašīnas svaru, nodrošinot tās stabilitāti. Hidraulika nodrošina precīzu iekārtas pacelšanu un nolaišanu, kas ir būtiska tās pareizai pozicionēšanai darba stāvoklī un drošai transportēšanai.

Pareiza trīspunktu piekares sistēmas risinājuma izvēle

Ir piecas trīspunktu sakabes izmēru kategorijas. 0. un 1. kategorijas galvenokārt paredzētas mazajiem dārza traktoriem, savukārt 2., 3. un 4. kategorijas tiek izmantotas lauksaimniecības traktoros. Atbilstoša sakabes izvēle ir atkarīga no traktora jaudas vai pievienojamo aprīkojuma savienojumu izmēriem. Jo augstāka kategorija, jo izturīgākas ir sviras, augšējā saite un biezākas tapas, kas ļauj tām izturēt lielākas slodzes. Ir arī svarīgi atzīmēt, ka augšējo saišu kategorijām ir atšķirīgi izmēri nekā apakšējo roku kategorijām. Lai izdarītu pareizo izvēli, pārbaudiet savienojošās tapas un sakabes daļas izmērus.

Tehnoloģiskie jauninājumi trīspunktu piekares sistēmās

Mūsdienu trīspunktu piekares sistēmu sistēmas kļūst arvien tehnoloģiski progresīvākas. Viena no jaunākajām tendencēm ir lodīšu un āķu galu izmantošana augšējos posmos, nodrošinot labāku piemērotību un lielāku izturību. Tiek ieviesti arī jauni materiāli un pārklājumi, kas palielina izturību pret koroziju un mehāniskiem bojājumiem.

Imagem

Komentāri

Rakstīt komentāru